tiistai 3. huhtikuuta 2018

Safarilla, osa 1

Bloggaaminen ajantasaisesti on osoittautunut yhdeksi isoksi ongelmaksi, sillä yhteydet ovat lähestulkoon olemattomat asuinalueella, jossa isäntäperheeni asuu. Sadekausi on entisestään huonontanut yhteyksiä ja ajoittain kuluu päiviä, että saa juuri ja juuri Whatsappin kautta viestit kulkemaan. Nyt viettelen pääsiäislomaa hotellin Wifin suojissa, joten tiedossa on nyt joksikin aikaa uusia postauksia! Aloitetaan postaussarja safarireissulla!

Kävimme helmikuun puolessa välissä kivalla rannalla viettämässä huonetoverini läksiäisiä. Tuolla sitten aloimme keskustelemaan muiden vapaaehtoisten kanssa, että mitä kukin haluaisi kokea Tansania-reissunsa aikana. Siitä sai alkunsa safarireissun suunnittelu. Yhdellä vapaaehtoisella oli jo tiedossa yksi safarijärjestäjän numero, joten hän laittoi sinne kyselyä.

Meitä oli lähdössä vain kolme, joten hinta oli aika korkea henkeä kohden, $440/henkilö. Koimme kuitenkin, että hinta oli ok, sillä safari jonne olimme menossa oli Selous (lausutaan: seluu), joka siis on Tansanian suurin safarialue ja sijaitsee Tansanian suurimman joen, Rufijin, varrella. Tiedossa oli siis maasafarin lisäksi myös vesisafari.

Matkaan starttasimme kello 7.30 perjantaina 2.3. Oppaamme haki meidät siis Eco Villagesta, paikasta, jossa vapaaehtoisten kanssa asumme. Ajoimme ensin Mbagalaan, jossa saimme nostaa rahaa ja siellä oli myös toimistolta väkeä, jotka ottivat maksun safarireissustamme. Sitten starttasi varsinainen matka kohti safarialuetta.

Matka oli piiiitkä. Rankkojen sateiden takia osa tiepätkistä oli todella huonossa kunnossa, joten matkaan meni tavallista pidempään. Matkalla pysähdyimme lounaalle. Oli ihana saada jotain muuta ruokaa kuin papuja ja riisiä! Leirintäalueelle saavuimme vihdoin lähes kahdeksan tunnin jälkeen hiukan kolmen jälkeen. Jo pelkkä majapaikkamme näkeminen rauhoitti mielen. Maisemat olivat kauniit ja niissä ei voinut muuta kuin antaa mielen levätä.

Paratiisissa,
Alisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa! Esitä rohkeasti kysymyksiä, jos niitä on!