perjantai 13. huhtikuuta 2018

Sansibar osa 3

Ennen Sansibarille lähtöä etsin tietoa kauniista hiekkarannoista. Ihan sama mistä luin, niin kaikkialla vakuuteltiin, ettei Kivikaupungista löytyisi näitä turistien kaipaamia valkoisia hiekkarantoja.

Kolmantena päivänä menimme oppaani kanssa nauttimaan ruokaa ja juomaa kivaan kahvilaan, joka sijaitsee merenrannalla. Ja mitä silmäni näkevätkään? Kaunis valkoinen hiekkaranta avautuu upeana näkymänä kahvilan terassilta! Matkaa hotellille ehkä puolisen kilometriä. Jos on varaa vähän korkeampi tasoiseen hotelliin, sijaitsee tuolla kyseisellä rannalla Serena Inn niminen hotelli, jonka ravintolan terassilta laskeutuu portaat suoraan rantahietikolle! Eli jos ei ole vara reissailla taksilla eikä bussilla reissaaminen innosta niin ei hätää, rannasta pääsee nauttimaan Kivikaupungissakin! Uskaltaudu seikkailemaan ympäri ämpäri äläkä luota sinisilmäisesti matkaoppaisiin, ei ne aina ole oikeassa!

Ensimmäinen rantapäivä johti palaneeseen ihoon. Erityisesti kasvoni paloivat pahasti. Ennen rannalle lähtöä tuli ne kuuluisat viimeiset sanat: "Ei mun tarvii kasvoihin laittaa aurinkorasvaa". En siis ole käyttänyt aurinkorasvoja käsivarsiin, hartioihin tai naamaan viimeiseen neljään viikkoon, joten ajattelin, että turha rasvata kasvoja. No ilmeisesti se valkoinen hiekka ja meri kimmottaa sitä säteilyä auringosta sen verran voimakkaasti, että rannalla kannattaa laittaa rasvaa reilusti joka puolelle! Ja lisäillä sitä säännöllisin väliajoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana vapaa! Esitä rohkeasti kysymyksiä, jos niitä on!